2014. június 21., szombat

A girja nagyjai: Johnny Benidze

Johnny Benidze valószínűleg a legkisebb a girja nagyjai között, de nem eredményei értelmében: a legalacsonyabb, 60 kg-os súlykategóriában ért el elképesztő eredményeket. Az oldal alján látható képen megtekinthető, hogy viszonylik a fiatalember magassága Ivan Denisovhoz :) Élő bizonyítéka ő a "kicsi a bors, de erős" mondásnak.
Benidze 1990-ban született, és szülővárosában, Vitegrában kezdett el girjasporttal foglalkozni. Elképesztő tehetsége igen fiatalon megnyilvánult: mindössze 16 évesen szerezte meg a Sport Mestere rangot és 17 évesen már a Sport Világszintű Mestere volt. 2008-ban, 18 évesen súlycsoportjának legjobb sportolója lett. Ebben az évben tette át székhelyét Szentpétervárra, ahol Szergej Kirillov keze alatt fejlődött tovább. 
Egy korábbi ismertetés szerint eredményei: 110 lökés, 164 szakítás, és 192 pont biatlonban (természetesen mindent 32 kg-os girjával végzett), de ezek a számok ma már biztosan nem aktuálisak, hiszen például a lenti videón 188 szakítást hajt végre a 32-es golyóval; az alatta lévőn pedig 137 lökést teljesít dupla 32-vel. Érdemes ezen elgondolkodni egy kicsit: 137 lökés a saját testsúlyát meghaladó súllyal... igencsak tiszteletreméltó teljesítmény. Kis testsúlyú versenyzők: íme a hősünk :)

(Egyébként pedig átléptük a 10.000 oldalmegjelenítést, minden kedves olvasómnak köszönöm az érdeklődést!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése