2015. március 23., hétfő

A súlyemelő öv szerepe - női szemmel


Tricia Dong RKC, és újabban a girjasport lelkes gyakorlója, és oktatója készített egy érdekes kis videót arról, hogy hogyan érdemes használni a súlyemelő övet ebben a sportban. A videó igazi különlegességét az adja, hogy Tricia kifejezetten a nők számára problematikus részletekre is kitér, ezért hölgyeknek különösen érdemes meghallgatnia a tanácsait.

Ttricia az öv három funkciójára hívja fel a figyelmet:
- az alsó hát megtámasztása
- feszesség elősegítése a törzs izmaiban
- a könyök pihentetése rack pozícióban

Több övet is bemutat, és felhívja a figyelmet arra, hogy nem szerencsés, ha az öv nagyon merev, rugalmatlan, olcsó bőrből készül. Megemlíti azt is, hogy a fém csaton könnyen felsérthetjük a kezünket, ezért azt érdemes lehet eltakarni valamivel. Szerencsésebb egy vastag, de nem kipárnázott, puha, rugalmas övet választani, amit aztán akár tovább is puhíthatunk különböző kezelésekkel.
Ha az öv hátsó része nagyon széles, az bezavarhat a tartó pozícióba, ami különösen hölgyeknél problémás, mivel nekik eleve inkább a testük mellett kell tartaniuk a karjaikat rackben.
Tricia a videóban bemutatja saját, póló-nedvesítős, és visszahajtós övhordási technikáját is, ami ugyan - mint azt ő maga is megjegyzi - nem túl kényelmes, viszont igen hatékony.


A teljes videó megtekinthető alább:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése