2015. április 4., szombat

Beszámoló a Zagrab Open 2015 versenyről

 Az alábbiakban Bakai Levente beszámolóját olvashatjátok a múlt hétvégén Zágrábban megrendezésre került girjasport versenyről.


A verseny a Kettlebell Team Sparta Zagreb szervezésében került megrendezésre. A helyszín az Elite Fit
Π funkcionális edzőterem, Zágráb egyik külső városrészén indusztriális környezetben, underground hangulatban. A terem nagyon jól felszerelt volt, ami egy igazi Crossfit teremhez illik. 5 platformon lett felállítva a versenyzőknek, ahol mehetett a harc a girjákkal és a percekkel.
Rengeteg versenyző indult több, mint 80 fő, a folyamatos és gördülékeny lebonyolításnak köszönhetően nem csúszott az érem átadó, viszont nekem egy kicsit hosszú volt, egy hatodik platform elkelt volna, vagy egy másik terem. Egy nagyobb termet, csarnokot ez a rendezvény elbírt volna, ahol van rendes ülőhely, és tér, bár így viszonylag koncentrált volt a nézők jelenléte, ami inspirálóan hatott, és a szurkolás is intenzívebb volt. A mérlegelés után Igor Spoljaric a főszervező tartott egy nyitó beszédet, ahol köszöntötte a résztvevőket, elmondta, hogy látható legyen az ismétlések végén a lockout stb... Meghallgattuk a horvát himnuszt és már kezdődött is. A flightok előre beosztva, ki mikor érkezik, itt csak 10 percben lehetett indulni. Magyarországot a Kettlebell Kecskemét csapatából Barcsik László, Hajagos Lilla, Bujáki Péter és Szentendrei Dávid,  a Thor Gym Budapest csapatból Bakai Levente képviselte. Mindenki egyéni csúcsot ért el a kategóriájában, ami nagy teljesítmény!


A verseny kritikája, mint sok más hasonló eseménynél a bíráskodás kérdése. Nem szabad beültetni bírónak olyan embert, aki versenyzik. A szervező feladata megoldani, hogy független és kellően fókuszált bírók üljenek a versenyzők előtt, ez a minőség egyik alap feltétele kell, hogy legyen a jövőben minden itthoni és külföldi szervező csapat esetében. A verseny ideje alatt végig volt zene, ami pozitívum, bár a szett alatt nem igazán lehetett hallani. 


Az egyéni számok után csapatverseny következett, ahol 5 fős csapatok mérkőztek meg egymással 2x24 kilós lökésben. 1 ember 3 percig dolgozott, amennyi kifér a csövön alapon, hát rendesen be is égett a karja mindenkinek. Hozzánk beállt Sergei Merkulin, aki nagyban hozzájárult, hogy csapatban meg tudtuk szerezni a második helyet, három ponttal lemaradva a Kettlebell Team Bjelovar mögött. A végig kiváló hangulatot és szurkolást a csapatverseny tovább tudta fokozni, elképesztő volt. Az eredményhirdetés előtt meginvitáltak minden jelenlévőt egy kis sült hús, kolbász, és sör levezetésre, ami igen jól esett az egész napos hajtás után. Az érem átadón elkelt volna egy hangosítás is de ez különösebben nem befolyásolta, hogy egy eredményes és élményekkel teli napot zártunk. Azt hiszem ebből a versenyből is sokat tanultunk, hogy még színvonalasabb eseményeket tudjunk megszervezni itthon, akár Kecskeméten, akár a Thor Gym-ben. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése